Adoptie Honden

Random image

Werkwijze 

Wij proberen om, samen met alle mensen van het asiel zelf, van elke hond een goed beeld te scheppen.  Aan de hand hiervan beoordelen wij of een hond geschikt zou zijn voor het leven in een Nederlands huishouden. Er wordt ook gekeken in wat voor huishouden de hond het beste zou passen (kleine kinderen, andere huisdieren etc. etc.).

Pups worden zoveel mogelijk in een huiselijke omgeving opgevangen.

Adoptie is mogelijk rechtstreeks vanuit het asiel/opvang gezin in Spanje. Daarnaast hebben wij ook opvang gezinnen in Nederland. Zij vangen de hond op als deze aankomt in Nederland. Vervolgens zetten zij zich in om de hond de eerste beginselen als Nederlandse huishond bij te brengen. Zij voorzien ons van info over hoe de hond is en wat voor adoptie omgeving het beste is voor de hond.

Heeft u interesse in een van onze honden, dan vragen wij u om een mail te sturen naar info@asieldieren-arca.nl. Wij sturen u vervolgens een interesse formulier toe. Aan de hand van dit formulier kijken wij samen met u of de hond bij u zou passen.  Is dit zo dan vindt een huisbezoek bij u thuis plaats door een van onze vrijwilligers. Zij nemen samen met u onze adoptie procedure door en kunnen u informeren over wat het is om een hond uit het buitenland te adopteren. Van dit bezoek maken zij een verslag.

Hierna kunt u (bij een positief huisbezoek), indien de hond al in Nederland is, een afspraak maken met het opvang gezin om kennis te gaan maken met de hond.

Als de hond nog in Spanje is, reserveren wij deze voor u. Met het eerstvolgende transport kan uw hond dan mee naar Nederland, indien hij of zij oud genoeg is om te reizen. Pups jonger dan 15 weken mogen op grond van de Europese wetgeving niet reizen.

Woont u in België, dan is het zeker ook mogelijk om een hond via ons te adopteren.

Alle honden zijn bij aankomst in Nederland:

-gevaccineerd volgens de Europese wetgeving
-gechipt
-in het bezit van een Europees paspoort
-in het bezit van een gezondheidsverklaring
-ontwormd
-tegen vlooien en teken behandeld
-indien ouder dan 7 maanden d.m.v. een uitgebreid bloedonderzoek o.a. getest op Leishmania en hartworm

Adoptiekosten

De adoptiekosten bedragen € 350,00 voor één hond, € 450,00 voor een koppel wat samen geplaatst moet worden en € 280,00 voor een oudere (8+) hond of een hond met een chronische ziekte of (ernstige) handicap.

Na een positief huisbezoek vragen wij een aanbetaling van € 100,00, pas dan wordt de hond definitief voor u gereserveerd. Dit in verband met het reisklaar maken van de hond. Wanneer u de hond om wat voor reden dan ook afzegt, kan dit bedrag niet worden geretourneerd.

Het adoptiebedrag is opgebouwd uit de volgende componenten:

– chippen (inclusief registratie bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG))
– enten
– ontwormen en ontvlooien
– algemene gezondheidscontrole door een dierenarts voor vertrek uit Spanje
–  bloedtesten (indien de hond ouder is dan 7 maanden)
–  castratie (indien de hond ouder is dan 7 maanden)
– kosten transport
– bijdrage aan het asiel

Daarnaast worden al onze honden tijdens de aankomst voorzien van een goed passend tuig van het merk Rodog.

De honden die al in Nederland in een pleeggezin zijn, promoten wij via Verhuisdieren.nl

Adoptievoorwaarden

Hieronder leest u onze Voorwaarden