Alba

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2017

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Update 01/2023: Alba mocht gezellig mee naar het strand. Zij genoot hier enorm van, lekker door het zand rollen, graven, rennen.

Alba is in april 2021 in Arca gekomen, samen met drie van haar (volwassen) nakomelingen en twee pups (de laatste foto laat zien hoe Alba bij Arca binnen kwam). Ze liep al maanden los rond in het Coll del Alba gebied (vandaar haar naam) en was ondervoed en verwaarloosd. Ze bleek wel een eigenaar te hebben en die is na bemiddeling van de politie uiteindelijk akkoord gegaan om ze allemaal af te staan. Alba was er het slechtst aan toe. Door de goede zorgen bij Arca is ze helemaal opgeknapt en ziet ze er weer mooi uit.

Ze is licht positief getest op leishmania, maar de ziekte is door behandeling onder controle en ze heeft geen klachten of verschijnselen. Hier leest u daar meer over. Alba valt in categorie 2 die wordt beschreven.

Alba is een lieve, rustige dame, ze vindt het fijn om geaaid en geknuffeld te worden, maar dringt zich absoluut niet op. Ze is niet heel actief en ligt vaak lekker te chillen. Ze is het afgelopen jaar meer uit haar schulp gekropen en wil nu ook soms wel spelen.

Wie geeft deze lieverd haar gouden mand en gaat samen met haar de wereld verkennen? Meer info of reserveren: info@asieldieren-arca.nl (input 11/2022)