Alex

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2021

Grootte: 35cm

Beschrijving:

In april werden wij gevraagd door een bevriende stichting om te helpen met de opvang en dierenarts kosten voor Alex. Hier hoefden wij geen minuut over na te denken, uiteraard deden wij dit meteen. Dit ventje liep al dagen op 3 poten zoekend naar eten rond in L’Ampolla. Gelukkig hebben mensen hem kunnen vangen. Hij was heel mager, in slechte conditie en was vooral heel bang. Het ventje had een slechte achterpoot, hing bijna los. Hier strompelde hij al dagenlang mee rond. Wat er is gebeurd, we hebben helaas geen idee.

Nadat het bange ventje was gevangen, is hij meteen door de dierenarts bekeken. De dierenarts in Spanje wilde zijn poot graag behouden. Maar dan zou intensieve behandeling en medicatie nodig zijn na een operatie. Helaas was Alex zo bang dat dat geen optie was en is in het belang van Alex besloten zijn poot te amputeren.

Inmiddels herstelt Alex heel goed en kan hij zich op zijn 3 poten heel goed redden. Mensen vindt hij nog steeds wel spannend, maar zijn nieuwsgierigheid wint het, waardoor hij toch langzaam de mens wil leren kennen en vertrouwen.

In de voor hem veilige en bekende ruimte is Alex al iets minder bang. Mee uit wandelen vond hij toch echt heel spannend. Hierin heeft hij nog een weg te gaan. Met hulp van de vrijwilligers hopen wij dat hij langzaam meer vertrouwen gaat krijgen.

Alex is nog een jonge hond rond de 2 à 3 jaar. Voor dit ventje zoeken wij mensen die met hem de uitdaging aan willen gaan, hem in zijn tempo aan een thuissituatie willen laten wennen. Hier alle tijd voor nemen. Ben je nieuwsgierig naar Alex, wil je meer informatie of wil je hem adopteren neem contact op met info@asieldieren-arca.nl (input 06/2023)