Gastgezin worden voor onze honden of katten

Wat leuk dat je interesse hebt om gastgezin voor ons te worden! Wij zijn altijd op zoek naar gastgezinnen voor zowel honden als katten.

Gastgezin zijn geeft heel veel voldoening.
Je geeft een hond of kat een opstapje naar een betere toekomst en daarnaast maak je een plekje vrij in het asiel / opvang voor een andere hond of kat die van straat komt en opvang nodig heeft. Als de hond of kat eenmaal in Nederland is, is de kans veel groter dat hij een baasje vindt dan wanneer hij een van de velen is in het asiel in Spanje.

Welke hond of kat je kiest om op te vangen mag je zelf bepalen.
Er zijn natuurlijk altijd honden en katten die wij liever wel of liever niet in de opvang zien en zullen daarin misschien wel wat sturen, maar in principe is alles altijd in overleg.

Als gastgezin vragen we je de hond of kat precies zo te behandelen alsof het je eigen hond is en dus mee te leven in het normale ritme. Hoe beter de hond of kat is aangepast aan het huiselijke leven, hoe makkelijker het gaat zijn om een nieuw baasje voor hem te vinden.

Na een acclimatisatieperiode van enkele dagen vragen we je een vragenlijst over de hond of kat in te vullen zodat wij een beeld krijgen van wat voor baasje bij hem past. Aan de hand daarvan maken we een leuk verhaaltje en gaan we de hond of kat promoten op sociale media, onze website en advertentiesites. Hoe lang het precies duurt voor de hond of kat een baasje vindt, is moeilijk te voorspellen, dat kan enkele dagen zijn, maar soms ook een paar maanden.

De adoptieprocedure voor een hond wijkt iets af van die voor een kat. Wanneer er een potentiƫle adoptant is gevonden brengen we hem of haar met jou in contact. Wanneer het klikt mag je een afspraak maken voor bezoek.

Voor honden houden we aan eerst kijken, dan huisbezoek en daarna ophalen, uitzonderingen daar gelaten.
Voor katten doen we geen huisbezoek.

Je kunt ook kiezen voor opvang met optie tot adoptie, dan houden we de hond of kat 14 dagen voor je uit de promotie, zodat je rustig de tijd krijgt om te bekijken of je hem zelf wilt houden of niet. Als dat niet zo is, vragen we wel of de hond of kat mag blijven tot hij een ander baasje gevonden heeft.

Is je interesse gewekt? Informeer dan naar de mogelijkheden via info@asieldieren-arca.nl voor honden of katjes@asieldieren-arca.nl voor katten.