Berto

Ras: kruising staande korthaar

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2020

Grootte: ca 65cm

Beschrijving:

Update 08/2023: Gisteravond was er een door een jeugdvereniging georganiseerde wandeling met bingo erna. De bedoeling was om geld voor Arca in te zamelen. Er zijn een aantal honden mee geweest op de wandeling. Het was ongelofelijk heet dus was er ook waterpret voor de honden. Die stuk voor stuk enorm genoten hebben.

Berto was een van de gelukkigen die mee mocht. Hij deed het heel, heel goed, hij loopt zonder problemen tussen de mensen. Berto was duidelijk een beetje opgewonden, hetgeen normaal is in een situatie als gisteren, we zijn trots op Berto onze waterhond. Na de wandeling bleef hij kalm wachten met de rest van de mensen en de andere honden.

Berto had het zo warm dat hij gewoon met zijn billen in de bak water (die bedoeld was om uit te drinken) ging zitten.

Nieuwsgierig geworden naar Berto of wil je deze lieverd een eigen thuis geven waar hij mag genieten van een liefdevol huiselijk leven, stuur een mail naar info@asieldieren-arca.nl

Input 04/2023: Zachtaardige Berto is in Camarles gevonden. Hij was er op dat moment niet zo goed aan toe, was enorm verwaarloosd. Zo mooi te zien dat hij het vertrouwen in mensen niet heeft verloren en hij vol vertrouwen volop geniet van alle aandacht. Berto heeft van alle vrijwilligers in Arca hun hart gestolen.

Berto is heel sociaal, kan met allen honden, reuen en teven, staat heel vrolijk in het leven. Knuffelen met mensen heeft zijn voorkeur. Op schoot of in de buurt van mensen zijn, vindt hij geweldig. Een vrijwilliger bij Arca zegt over Berto; “Na een dag werken, is het heerlijk ontspannen bij Berto, hij fleurt je dag op, geeft je positieve energie.” De laatste foto is hoe Berto bij Arca is binnen gebracht.

Berto is positief getest op Leishmania. Hier lees je daar meer over. Berto valt in categorie 2 die wordt beschreven. Dit is een ziekte die nooit meer helemaal weggaat, maar over het algemeen goed te behandelen is en waar honden ook oud mee kunnen worden. De ziekte is goed onder controle en hij heeft geen klachten. Hij krijgt wel medicatie en zal dit mogelijk langere tijd nodig hebben.