Bryta

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2014

Grootte: 50cm

Beschrijving:

Bryta komt oorspronkelijk uit Spanje; ze is daar op straat gevonden en naar het asiel gebracht. Er is nooit een baasje voor haar komen opdagen. In het asiel was ze een van de favorieten van de medewerkers en vrijwilligers. Als je bij haar in de kennel kwam, zat ze gelijk bij je op schoot en wilde ze alleen maar knuffelen en kroelen.

Bryta heeft iets weg van een Beagle, maar er zit zeker ook nog wat anders doorheen. In haar paspoort staat haar geboortedatum als 1-1-2017. Dit is een schatting van een dierenarts in Spanje, maar wij hebben daar twijfels bij. Wij schatten haar leeftijd op 8 à 9 jaar oud.

Bryta is in juli 2020 via onze stichting geadopteerd door een gezin in Nederland. Inmiddels zijn de werk omstandigheden van haar baasjes veranderd waardoor zij veel minder tijd voor haar hebben. Omdat ze willen dat Bryta niets tekort komt hebben ze ons gevraagd een nieuw huis voor haar te zoeken.

Bryta is een ongelooflijk lief, zachtaardig en aanhankelijk meisje. Ze geniet ontzettend van aandacht en doet niets liever dan knuffelen. Ze gaat prima om met kinderen en is gewend om met katten samen te leven. Ze kan met de meeste honden overweg, maar ze heeft wel een voorkeur voor reuen en ze moeten niet te druk of opdringerig zijn.

Bryta houdt van wandelen en lekker snuffelen, en ze kan ook nog heerlijk achter een balletje aan rennen (mits het niet te warm is). Ze luistert goed en kan na gewenning ook los lopen. Meegaan in de auto is geen enkel probleem. Ze is niet waaks, blaft nauwelijks en kan prima een paar uurtjes alleen thuisblijven. Er is één ding waar ze absoluut niet van houdt en dat is vuurwerk, en dan zal ze zoveel mogelijk binnen willen blijven.

Bryta is bij routine bloedonderzoek voor vertrek naar Nederland positief getest op Leishmania. Dit is een ziekte die over het algemeen goed te behandelen is en waar honden ook gewoon oud mee kunnen worden, maar die nooit meer helemaal weggaat. Ze heeft geen klachten, maar zal mogelijk wel langdurig medicatie nodig hebben en onder controle moeten blijven. Lees hier meer over Leishmania.

Voor Bryta zoeken we een fijn (t)huis waar ze volop aandacht krijgt en waar er lekker met haar gewandeld wordt, maar waar ze ‘s avonds ook heerlijk bij haar baas op de bank mag kruipen. Meer info of reserveren: info@asieldieren-arca.nl (input 09/2022)