Debby

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2022

Grootte: ca 50cm

Beschrijving:

Update 11/2023: Debby doet het ontzettend goed in het opvanggezin. Opvanggezin: “Zij is echt een heerlijke knuffelhond. We hebben haar laatst los gelaten op het hondenstrand vlakbij mijn huis samen met J-Lo. Wat kan ze hard rennen. Zo leuk om ze samen achter elkaar aan te zien rennen. Debby luistert al heel goed naar haar naam en loopt nog beter mee aan de riem dan J-Lo.”

Nieuwsgierig geworden naar dit lieve rustige meisje, wil je meer informatie of haar een liefdevol thuis geven, stuur een mail naar info@asieldieren-arca.nl

Update 10/2023: Debby mocht op 21 oktober 2023 naar Nederland komen en is naar een opvanggezin in Harderwijk gegaan, waar o.a. ook twee tienerkinderen, een andere hond, twee katten en een konijn wonen. Ze doet het daar verrassend goed en past zich uitstekend aan. Ze is helemaal aan het opbloeien en ontpopt zich tot een nieuwsgierige, vrolijke, speelse hond. Ze is ontzettend aanhankelijk en komt graag een knuffel halen. Ze is lief tegen de (tiener)kinderen in het opvanggezin, het is nog niet bekend hoe ze op hele kleine kinderen reageert.

Debby is keurig zindelijk en geeft het aan als ze naar buiten wil. In huis is ze rustig en kan ze heerlijk luieren op de bank, maar ze houdt ook van spelen met de andere aanwezige hond. Daarbij rennen ze samen door het huis achter elkaar aan. Debby is een beetje waaks. Ze slaat zeker niet op alles aan, maar blaft even als ze iets hoort en dit gaat niet lang door.

Debby is een jonge hond en heeft daarom best veel energie, maar ze is niet overdreven actief. Ze houdt erg van wandelen en ze loopt netjes mee aan de riem alsof ze nooit anders heeft gedaan. Grote honden die ze tijdens het wandelen tegenkomt en aan haar willen snuffelen vindt ze spannend. Rustige, wat kleinere honden of van haar formaat begroet ze vriendelijk en kalm. Ze is na het wandelen een keer mee geweest naar een restaurant en heeft zich daar voorbeeldig gedragen. Ze loopt op dit moment uiteraard nog niet los, maar ze reageert al best goed op haar naam en ze leert snel dus de verwachting is dat ze op termijn wel los zal kunnen lopen.

De katten in het opvanggezin vond ze in het begin interessant en spannend. Ze blafte er af en toe tegen en wilde er ook achteraan rennen. De katten zijn daar niet van gediend en laten dat merken. Debby accepteert dat. Ze heeft veel interesse in het konijn van het opvanggezin (daar wil ze ook achteraan) en op vogels buiten reageert ze sterk, maar ze is ook wel weer makkelijk af te leiden.

Debby is bij routine bloedonderzoek voor vertrek naar Nederland twijfelachtig getest op Leishmania. Dit betekent niet dat zij de ziekte heeft, maar wel dat zij contact heeft gehad met een zandvlieg met Leishmania. Zij heeft geen ziekteverschijnselen en heeft geen medicatie nodig. Wel is ons advies om haar voor de zekerheid over 3 maanden nog eens te testen.

Debby’s ideale nieuwe huis heeft bij voorkeur een tuin waar ze lekker in kan struinen en snuffelen. Verder is het een huishouden waar ze volop aandacht krijgt want daar wordt ze erg gelukkig van. De aanwezigheid van een andere hond zou leuk zijn, maar is niet noodzakelijk. Haar nieuwe baasje(s) moeten wel een beetje actief zijn en lekker veel met haar gaan wandelen of op een andere manier met haar bezig zijn zodat ze haar energie kwijt kan. Samen naar een hondencursus zou erg leuk en goed voor haar zijn.

Input 08/2023: Debby is gevonden in Aldover. De eerste dagen moest dit meisje enorm wennen aan het asiel en heeft ze zich verborgen gehouden onder de caravan, daarna heeft ze beetje bij beetje begrepen dat in Arca niemand haar pijn zal doen. Ze is een onderdanige hond en inmiddels houdt ze ervan om lekker geaaid te worden, geniet zij hiervan. Ze kan zonder problemen met meer honden zijn maar ze gaat niet met ze om. Debby is onafhankelijk, ze heeft geen voorkeur voor honden, reuen en teven is prima.

Debby is een van die honden die door haar rustige karakter in Arca onopgemerkt blijft en we vrezen dat ze onzichtbaar wordt. We hopen dat iemand Debby haar rustige karakter, mooie ogen ziet en voor haar wil gaan.