Fiodora

Ras: kruising podenco

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2021

Grootte: volwassen 50-55cm

Beschrijving:

Fien (in het asiel was haar naam Fiodora) is eind juli 2021 samen met nog vier andere pups in Spanje gevonden in een droogstaande rioleringsbuis. De pups hadden schurft en waren niet in een hele goede conditie, maar ze waren niet erg angstig. Aangezien hun moeder niet is gevonden, vermoeden we dat ze wel ergens bij iemand zijn opgegroeid, maar dat het nestje is gedumpt (zoals helaas wel vaker voorkomt in Spanje). Fien en een zusje zijn naar ons asiel gebracht en de drie andere pups zijn naar een naburig asiel gegaan.

Medewerkers van onze stichting hebben Fien begin november 2021 een week in het asiel meegemaakt en haar leren kennen als een heel lief, rustig en zachtaardig meisje. Ze ging prima samen met de andere honden in haar kennel, zowel reu als teef. Waar de andere honden vooraan stonden als er aandacht werd gegeven en voertjes werden uitgedeeld, wachtte Fien rustig haar beurt af. Maar als ze eenmaal de kans kreeg, genoot ze volop. Dit bescheiden en aanhankelijke hondje verdiende een kans op een gouden mandje en daarom mocht ze op 27 november 2021 naar Nederland komen en is ze naar een opvanggezin gegaan. Fien was door de reis naar Nederland en alle veranderingen behoorlijk van slag en ze heeft erg moeten wennen aan haar nieuwe omgeving. Geleidelijk aan was ze wel op haar gemak in haar vertrouwde huis en tuin, maar buiten wandelen was de eerste periode niet mogelijk.

De afgelopen maanden is ze enorm gegroeid, mede dankzij de geduldige en kundige begeleiding van haar opvangbaasje en de steun die ze ervaart van een stabiele hond die haar leerde dat de wereld te leuk is om bang te zijn. Inmiddels vindt ze wandelen helemaal geweldig, loopt ze buiten ontspannen mee aan de riem, gaat ze mee in de auto en doet allemaal nieuwe dingen. Van een timide meisje is ze opgebloeid tot een blij ei. Ze ontdekt de wereld, geniet er met volle teugen van en is klaar voor haar ‘forever home’.

Ze is super sociaal naar en geniet van álle honden. Ze snapt ook als ze een beetje afstand moet houden. Vreemde mensen vindt ze nog een beetje spannend, maar als je niks forceert en haar het tempo van kennismaken laat bepalen, kan ze binnen enkele minuten veranderen in een enorme knuffelkont.

Fien is een hele energieke hond. Een paar keer per dag een blokje om is voor haar niet genoeg, ze moet dagelijks in ieder geval een flinke wandeling aan een lange lijn kunnen maken of op een andere manier haar energie kwijt kunnen raken. Door haar jachtinstinct zal ze waarschijnlijk alleen kunnen loslopen in veilige omheinde gebieden. In het opvanggezin kan ze prima een paar uurtjes alleen thuis zijn.

Omdat ze zo sociaal is en steun haalt uit gezelschap van andere honden, wordt ze uitsluitend geplaatst in een huishouden waar al minimaal één andere stabiele hond aanwezig is waar ze niet alleen lekker mee kan spelen, maar zich ook aan kan optrekken.

Fien is niet gewend aan kinderen, maar ze kan wel bij kinderen geplaatst worden die honden gewend zijn. Een huis met katten is geen optie, daar zal ze achteraan willen gaan.

We zoeken voor Fien een geduldige baas/gezin die verder met haar aan de slag gaat. Ervaring met honden is een vereiste. Haar toekomstige huis heeft een goed omheinde tuin waar ze lekker in kan bewegen.

Haar nieuwe baasje zal er rekening mee moeten houden dat ze in een nieuwe omgeving een kleine terugval kan krijgen en moet het geduld hebben om haar daar doorheen te helpen. Haar huidige opvangbaasje is hondengedragstherapeut/trainer en is bereid om de nieuwe baas hierbij te helpen indien nodig. Meer info of reserveren:  info@asieldieren-arca.nl (input 06/2022)