Ivan

Ras: podenco

Geslacht: reu

Grootte: 40-45cm

Geboortedatum: 2019

Beschrijving:

Update 08/2022: Na een tijdje in het asiel te verblijven is Ivan op dit moment behoorlijk afwachtend naar mensen. Dit gaat gelukkig langzaam beter, maar gaat nog wel wat tijd nodig hebben. Neem je de tijd voor hem en blijf je een tijdje bij hem zitten, dan zie je hem langzaam genieten van het kroelen en aaien.

Ivan wil zo graag in een huis wonen met een baasje die hem met veel geduld en liefde laat wennen aan het huiselijk leven, laat genieten van kroelen, hem het vertrouwen in de mens geeft en met hem de wereld gaat verkennen. Meer info of reserveren: info@asieldieren-arca.nl.

Begin maart kregen ze bij ARCA een telefoontje van de spaanse dierenpolitie of ze wilden helpen bij een inval bij een jager. Deze jager verzorgde zijn dieren zeer slecht en ze wilden een aantal dieren daar weg halen. Helaas hebben ze niet alle honden daar weg kunnen halen, maar voor drie van hen komen er gelukkig wel betere tijden aan. De politie houdt nu wel toezicht dat de overgebleven dieren beter behandeld gaan worden, en zo niet worden ze alsnog weggehaald. Neska is zijn moeder en Nacho zijn broer.

Ivan is een van hen, een reutje van ongeveer 2 jaar. Een speels en vrolijk ventje. Hij is heel sociaal naar andere honden toe en ook naar mensen toe is hij vriendelijk. Omdat hij van een jager af komt, is de kans groot dat hij jachtinstinct heeft en hou er dan ook rekening mee dat hij waarschijnlijk niet los gaat kunnen lopen. (input 03/2021)