Kyra

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2017

Grootte: 59cm

Beschrijving:

Kyra is in Spanje geboren en in februari 2018 als pup van 5 maanden naar Nederland gekomen. Ze is samen met haar zusje Bailey geadopteerd door een lieve familie. Inmiddels zijn de zusjes ruim 5 jaar oud en zijn het flinke dames geworden.

Helaas is vorig jaar de moeder van het gezin overleden. Zij was degene die altijd met de honden bezig was en ze verzorgde. Het laatste nog thuiswonende kind verlaat binnenkort het huis en de andere baas werkt lange dagen. Dit betekent dat de zusjes heel veel alleen zullen zijn. Er is daarom met pijn in het hart besloten dat het beter is om een ander huis voor de zusjes te zoeken waar ze wel de aandacht krijgen die ze verdienen. Kyra en Bailey zijn al vanaf hun geboorte samen. Ze zijn erg dol op elkaar en spelen altijd leuk samen. Het is de wens van hun baas dat de zusjes samen kunnen blijven, en ze worden dan ook alleen samen herplaatst.

Kyra is een superlieve, aanhankelijke hond die vriendelijk is tegen iedereen. Ze houdt enorm van knuffelen en ligt graag op de bank naast de baas. Ze is wel waaks en blaft als er mensen aan de deur komen. Ze is zindelijk, sloopt niets en kan prima een paar uurtjes alleen thuisblijven. Ze is de rust zelve, soms zelfs lui, maar zodra ze buiten op het erf is rent ze erop los. Ze komt zelden van het eigen terrein af en is dan ook niet gewend om mee te gaan wandelen. Ze kan zonder problemen mee in de auto.

Kyra kan goed omgaan met kinderen. In haar huis komen soms kleine kinderen over de vloer en die kunnen alles met haar doen.

De zusjes wonen nu in een huis in een rustige omgeving met een grote tuin en een groot erf, waar ook nog twee andere honden, katten en paarden aanwezig zijn. De woning is gelijkvloers en de zusjes zijn niet gewend om trappen te lopen, maar kunnen dit wel leren. Ze liggen in huis regelmatig samen met de katten op de bank of in de mand. Ze zijn gewend aan paarden en hebben geleerd om daar niet bij in de buurt te komen wanneer die in de bak staan. Naar vreemde honden reageren ze nieuwsgierig en het zal naar verwachting geen probleem zijn om ze aan andere honden te laten wennen.

Wij zoeken voor de zusjes een liefdevol nieuw thuis waar ze veel aandacht krijgen en waar ze oud mogen worden. Hun nieuwe huis staat bij voorkeur in een rustige omgeving (platteland, buitengebied of aan de rand van een dorp/stad), een tuin is een voorwaarde. De nieuwe baasjes kunnen op veel gezelligheid, plezier en knuffels rekenen. Voor meer info of reserveren: info@asieldieren-arca.nl