Miércoles

Ras: podenco

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2016

Grootte: 74cm

Beschrijving:

Update 07/2023: Miércoles is eind september 2021 in Spanje door de politie weggehaald bij zijn eigenaar en naar ons asiel gebracht. Hij had duidelijk een zwaar leven gehad; hij was mager, zag er slecht uit en had verschillende littekens en onverzorgde wonden. Hij mist wat boventanden, vermoedelijk door eindeloos knagen op tralies. Zijn leeftijd wordt ondanks zijn wat ‘oude’ uitstraling op zeven jaar geschat: zijn ogen staan helder, hij heeft een mooi wit gebit en beweegt nog soepel. Hij heeft erg last van zijn oren gehad, maar is hiervoor behandeld en nu gaat het goed. Hij krijgt wel af en toe oorspray om te zorgen dat de doorgang goed open blijft.

Na ruim anderhalf jaar in het asiel heeft hij de kans gekregen om naar Nederland te komen omdat een lief opvanggezin aanbood om hem op te vangen. Inmiddels hebben we een goed beeld van hem als huishond en gaan daarom op zoek naar zijn gouden mand.

Hieronder het verhaal van zijn opvanggezin:
Meeko is sinds 27 mei bij ons in de opvang. Omdat Miércoles niet handig roept, hebben wij hem de (roep)naam Meeko gegeven. We noemen hem ook wel de grote vriendelijke reus, want wat heeft hij een rustig en zachtaardig karakter.

Wij hebben nog eigen Podenco’s waarmee hij zonder problemen samen kan leven. Ook buiten vindt hij andere honden prima, maar hij zoekt er geen actief contact mee. Thuis hebben we ook twee katten, daar had hij in het begin een beetje begeleiding bij nodig, maar ook dat gaat nu zonder problemen.

Meeko heeft een wat onzeker karakter en wil het erg graag goed doen, dus hij is goed te begeleiden in wat hij wel en niet mag. Hij vindt mannen soms wel spannend en dat uit zich af en toe in schrikken en vluchtgedrag. We vermoeden dat de aanwezigheid van een andere hond voor hem geen vereiste is. Zolang hij een eigen baasje heeft, die veel aandacht voor hem heeft, is het voor Meeko meer dan perfect. Het zou juist fijn zijn als hij aandacht met niet meer dan 1 à 2 andere honden hoeft te delen. Meeko kan een paar uurtjes alleen blijven, maar hij is natuurlijk wel met onze andere honden samen.

Buiten geniet Meeko met name van wandelingen in de natuur, daar kan hij zichzelf met een lange lijn goed vermaken met de vele geurtjes. In de wijk of door het park loopt hij keurig naast je, maar in het bos gebruikt hij vooral zijn ogen en neus! Meeko heeft een jachtinstinct en zal alléén in goed omheinde gebieden los kunnen lopen. Hij kan prima een (dagelijkse) flinke wandeling aan, maar hij vindt het ook niet erg om wat minder te wandelen. In huis is hij erg rustig en ligt het liefst ergens lekker te slapen.

De perfecte match is een rustig huis bij mensen die veel thuis zijn en waar hij heerlijk wordt verwend met veel aandacht, een grote bank, veel lekkers en een fijne wandeling. Meeko wordt niet gelukkig van een druk stadcentrum maar kan prima in een normale woonwijk / dorp leven. Door zijn grote formaat kan hij soms nogal lomp zijn, dus dat is iets om rekening mee te houden. Hij kan met kinderen maar een huis met kleine kinderen (onder de vijf jaar) lijkt ons geen goed idee.

Nieuwsgierig geworden naar Meeko, wil je meer informatie of wil hem graag een nieuw liefdevol thuis geven, stuur een mail naar info@asieldieren-arca.nl

Update 01/2023: Miércoles was gezellig met de vrijwilligers mee wandelen. Hij genoot hier enorm van, keek nieuwsgierig om zich heen. Liep lekker mee aan de riem.

Update 11/2022: Vergeleken met vorig jaar is Miércoles enorm opgeknapt. Hij komt zelf naar je toe om knuffels te halen en geniet van aandacht, is daarbij rustig en bescheiden. Hij vindt het heerlijk te spelen met de andere honden in de kennel en dan rent hij blij rond. Ook ligt hij graag te chillen in het zonnetje. Miércoles kan niet met katten geplaatst worden.

Input 09/2021 Miércoles is eind september 2021 in Spanje door de politie weggehaald bij zijn eigenaar en naar ons asiel gebracht. Hij had duidelijk een zwaar leven gehad; hij was mager, zag er slecht uit en had verschillende littekens en onverzorgde wonden. Hij mist wat boventanden, vermoedelijk door eindeloos knagen op tralies. Zijn leeftijd wordt ondanks zijn wat ‘oude’ uitstraling op zeven jaar geschat: zijn ogen staan helder, hij heeft een mooi wit gebit en beweegt nog soepel.

Miércoles is positief getest op Leishmania. Hier leest u daar meer over. Miércoles valt in categorie 2 die wordt beschreven. Dit is een ziekte die nooit meer helemaal weggaat, maar over het algemeen goed te behandelen is en waar honden ook oud mee kunnen worden. De ziekte is goed onder controle en hij heeft geen klachten. Hij krijgt wel medicatie en zal dit mogelijk langere tijd nodig hebben. Ook zal hij onder controle van een dierenarts moeten blijven. Er geldt daarom een aangepast adoptiebedrag.

Inmiddels zijn we een aantal dagen verder en zie je langzaam weer een glimlach op zijn gezicht verschijnen. Ook komt er langzaam een hele zachtaardige hond tevoorschijn die het stiekem toch best wel lekker vindt om geaaid te worden. Miércoles mist wat tanden, vermoedelijk komt dat door het knagen op tralies of stenen.