Monty

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2017

Grootte: 55-60cm

Beschrijving:

Monty liep al een tijdje in de bergen te zwerven, uiteindelijk heeft iemand hem daar van straat gehaald en naar arca gebracht. Hij heeft zijn zwerftijd uitgezeten, maar zijn baas heeft zich nooit meer gemeld.

Monty is een goedzak, een heerlijke rustige knuffelkont die gek is op mensen. Als je de kennel weer uit gaat, blijft hij je bij de deur aankijken met een vragende blik van ‘wanneer kom je terug?’. Monty is sociaal naar andere honden, al is hij momenteel wel een beetje erg verliefd op de mooie teefjes in de kennel naast hem. Hij wordt wel nog gecastreerd voordat hij naar nederland komt.
Op het filmpje loopt hij een tikkie mank, maar hij heeft een schaafwond aan zijn hak, vermoedelijk als gevolg van de steenrijke ondergrond van de kennels.

Monty is een lieve en rustige hond die een rustige baas zoekt die wel lekkere lange wandelingen met hem wil gaan maken (input 11/2021)

Update 08/2022: Monty is een rustige en lieve hond die dol is op mensen en je altijd vrolijk begroet. Hij wil graag bij je zijn en knuffelen. Hij is sociaal met andere honden, al heeft hij wel zijn voorkeuren. Monty vindt wandelen fijn, loopt goed mee aan de riem maar zigzagt soms nog wel iets, dit is goed aan te sturen en helemaal met koekjes want daar doet hij alles voor. Monty heeft artrose in beide heupen, hiervoor krijgt hij medicatie en dieetvoer. Door de medicatie heeft hij weinig last van zijn artrose. Voor Monty zoeken wij een rustig thuis zonder katten, waar hij lekker kan wandelen en daarnaast ook zijn rust kan pakken in een fijne mand. Wie geeft deze lieverd een eigen thuis waar hij nog een aantal mooie jaren mag hebben? Monty is in Nederland te bezoeken bij stg Rijpickerwaard.