Nacho

Ras: podenco

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2019

Grootte: 40-45cm

Beschrijving:

Update 02/2023: Nacho (nu 4 jaar) heeft inmiddels meer zelfvertrouwen, gelooft weer in de mens. Hij heeft een gezin nodig die hem met geduld en liefde het leven thuis laat ervaren. Wie gaat met deze lieverd de uitdaging aan? Nacho is er klaar voor, wil graag zijn eigen warme mand. Meer info of reserveren: info@asieldieren-arca.nl

Begin maart werd ARCA opgebeld door de dierenpolitie met de vraag of ze mee wilden helpen bij een jager. Deze jager behandelde zijn honden slecht en ze hadden hem zover gekregen dat hij drie van de negen honden afstond. Deze drie honden zijn naar arca gegaan, op de anderen wordt toegezien dat hun leefomstandigheden verbeteren en zo niet, dan komen ze alsnog naar arca. Neska is zijn moeder en Ivan zijn broer.

Nacho is een van de drie. Hij is een leuk 2 jarig podenco reutje. De vrijwilligers van het asiel omschrijven hem als een lieve en sociale hond en hij speelt graag met zijn broertje. Naar mensen toe is hij wel nog wat afwachtend. Nacho komt bij een jager vandaan, dus de kans dat hij een goed ontwikkeld jachtinstinct heeft is groot. En we weten dan ook niet of hij in de toekomst los gaat kunnen lopen, ook niet na training. (input 03/2021)