Nala

Ras: kruising podenco maneto

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2020

Grootte: 44cm

Beschrijving:

Nala (in Spanje Grace) is als pupje van 6-7 weken, samen met twee broertjes, in Spanje gevonden. Ze is naar een opvanggezin gegaan waar ze in huiselijke omgeving mocht opgroeien. Ze is eind april 2021 via onze stichting in België geadopteerd door een gezin bestaande uit een vrouw, jong kind en een kat. Ze doet het daar ontzettend goed en haar baasjes vinden haar een fantastische hond. Nala gaat overdag altijd met haar baasje mee naar het werk, waar ze de hele dag vrij over het terrein mag loslopen. Daar zijn ook de drie honden van de eigenaar aanwezig. Tot voor kort ging dat prima en konden de honden het goed met elkaar overweg. Echter, sinds er een pup bij is gekomen accepteert de roedel van de eigenaar Nala niet meer en is zij een doelwit geworden en wordt ze steeds aangevallen. Haar baasje heeft haar al een paar keer met verwondingen naar de dierenarts moeten brengen. Meegaan naar het werk is eigenlijk geen optie meer en het baasje heeft geen andere oplossing voor opvang. Daarom heeft zij met pijn in het hart besloten om haar te laten herplaatsen.

Nala is een lieve, aanhankelijke hond. Ze is enorm lief naar kleine kinderen en vindt het geweldig om met oudere kinderen te stoeien. Ze is dikke vriendjes met veel mensen en ook met de meeste vreemde mensen is ze sociaal. Soms zit er iemand tussen waar ze om onduidelijke redenen bang voor is en die kunnen haar dan in het begin niet aanraken, maar met wat lekkers is ze wel te verleiden.

Nala is een heel actieve hond. Nu kan ze haar energie kwijt doordat ze lekker de hele dag vrij losloopt op een groot erf en naar hartenlust kan rennen en spelen. Als dit in haar nieuwe huisje niet meer mogelijk is, zal ze haar energie op een andere manier kwijt moeten kunnen door bijv. veel wandelen, hardlopen of mee fietsen.

Thuis is ze heel rustig. Ze ligt graag in haar mandje, maar ook bij haar baasjes op de bank. Ze mag alleen met toestemming op de bank en dat doet ze keurig. Ze gaat ook wel haar eigen gangetje in huis en ligt ook vaak op de vensterbank naar buiten te kijken. Ze kan zonder problemen een paar uurtjes alleen thuis blijven. Ze is thuis niet erg waaks; ze reageert niet op de deurbel en gromt alleen even bij een raar geluid van buiten. Op het werk blaft ze wel als ze iemand ziet passeren naast het erf, maar dan luistert ze gelijk als ze wordt teruggeroepen.

Op dit moment woont Nala samen met een kat. Soms wil ze die nog wel opjagen. Mocht er in haar nieuwe huis een kat aanwezig zijn, dan moet die absoluut honden gewend zijn en niet snel onder de indruk zijn.

Nala heeft jachtinstinct en wil als ze de kans krijgt achter een kat of konijn aanrennen. Als ze aan de riem zit kan ze dan gaan trekken of zenuwachtig worden. Daarom kunnen kleine kinderen beter niet met haar wandelen. Als ze losloopt en iets ziet, is ze dankzij veel training inmiddels wel terug te roepen.

Voor Nala zoeken we een leuke, actieve familie/baas met of zonder andere hond met een huis waar een tuin aanwezig is. Nala weegt 22 kg. Zij is te bezoeken in Brasschaat (vlakbij Antwerpen) in België. Nieuwsgierig geworden naar vrolijke Nala wil je meer info of haar adopteren, stuur een mail naar info@asieldieren-arca.nl (input 11/2023)