Nep

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2021

Grootte: 55-60cm

Beschrijving:

Update 08/2023: Gisteravond was er een door een jeugdvereniging georganiseerde wandeling met bingo erna. De bedoeling was om geld voor Arca in te zamelen. Er zijn een aantal honden mee geweest op de wandeling. Het was ongelofelijk heet dus was er ook waterpret voor de honden. Die stuk voor stuk enorm genoten hebben.

Nep heeft zo enorm genoten gisteren, was geweldig om te zien. Nep heeft veel energie en gisteren zou hij natuurlijk gelukkiger zijn geweest met loslopen, maar ondanks alles wat hij redelijk goed deed, moet Nep leren aan de lijn te lopen (waar wij mee aan het werk gaan). Nep leert snel want gisteren aan het einde van de wandeling begreep Nep al hoe hij netjes mee moest lopen aan de riem. Ik wil benadrukken dat het gisteren 40 graden was, de honden waren opgewonden en er waren veel mensen, dus een hond leren lopen in deze omstandigheden is ingewikkeld.

Gisteren was vooral een dag dat de honden zich konden vermaken en konden doen wat ze wilden want het was hun feest.

Nep geniet inmiddels van alle aandacht van de vrijwilligers. Hij is dol op knuffelen. Nep is een blij ei, begroet je altijd met een vrolijke kwispel. Hij is ondanks zijn grootte niet lomp, komt voorzichtig knuffels halen. Nep kan goed geplaatst worden bij een gezin waar de kinderen gewend zijn aan een hond.

Wil je meer informatie of ben jij het baasje/familie die Nep zijn eigen thuis wil geven en met hem de wereld wil verkennen, stuur een mail naar info@asieldieren-arca.nl

Input 06/2023: Mensen uit Deltebre hebben twee honden gered die in kennels zaten opgesloten. Zij kennen de eigenaar en weten dat hij niet goed voor de honden zorgde, zij zouden mishandeld kunnen zijn. Zij hebben Arca gevraagd of zij de honden wilden opnemen. Uiteraard heeft het asiel hen met veel liefde opgenomen en een plek geboden waar zij nu veilig zijn.

Zo prachtig te zien en ervaren dat Nep en Tuno nu rondrennen en spelen, volop genieten van hun nieuwe leven in Arca. Je merkt dat ze zelfs een beetje onwennig zijn dat zij mogen genieten. De vrijwilligers stimuleren hun spel en hun heerlijke blijheid. Je ziet dat ze nu ook hun vrolijkheid laten zien wanneer vrijwilligers erbij zijn. Ondanks dat zij zo slecht behandeld zijn, zijn zij dol op mensen, super lief, aanhankelijk en houden zij van lekker knuffelen.

Met hun 2 jaar jong, moeten zij nog leren wat wij mensen van hun verwachten. Inmiddels hebben zij door dat wanneer er druk gespeeld is, zij ook even rust moeten nemen en even bij je komen voor een knuffel en aai. Een van de vrijwilligers heeft de luifel in de kennel verwisseld. Zij bleven rustig liggen totdat het klaar was.

Op dit moment is nog niet bekend hoe zij met andere honden zijn. Zij zitten nu nog samen, eerst even samen landen en genieten van hun nieuwe leven. Nep is degene die het voortouw neemt. Nep mist twee hoektanden boven en de onderste hoektand mist een stukje. Hij heeft hier geen last van.