Nieuws

MEDEDELING Maart, 2024 

Stichting Hondjes en Katjes ARCA heeft besloten om vanaf heden te stoppen met de adopties van honden. Dit zal in ieder geval gelden voor 2024. Het is voor ons op dit moment niet mogelijk om te voldoen aan de strenge wetgeving voor de import van honden uit het buitenland. Daarnaast spelen ook persoonlijke redenen mee. Uiteraard blijven wij wel beschikbaar voor nazorg van al geadopteerde honden. Adoptanten kunnen hiervoor bij ons terecht via info@asieldieren-arca.nl. 

De bemiddeling van katten gaat vooralsnog wel door, dit wordt gecoördineerd vanuit Spanje. 

Als stichting gaan wij de focus leggen op het werven van financiële – en andere middelen om ARCA te ondersteunen en de omstandigheden ter plekke te verbeteren. We laten ARCA dus zeker niet in de steek en blijven ons voor de dieren inzetten. We hopen dat we daarbij op uw steun mogen blijven rekenen. 

Houd onze website en andere kanalen in de gaten voor nieuws en updates uit ARCA en lopende acties. 

Wandelen met de honden

Regelmatig nemen vrijwilligers van Arca een aantal honden mee naar de stad Tortosa. Ze kunnen dan zien hoe de honden reageren op verkeer, op vreemden en op wat meer drukte, maar ook hoe ze meelopen aan de lijn.

Dit is altijd een feestje voor zowel de vrijwilligers als de honden. Het wordt gezien als een dagje uit en in het leven van een asielhond is zo’n dag dus echt heel bijzonder en een mooie onderbreking van de normale dagelijkse gang van zaken.

De honden die mee zijn hebben allemaal een leuke shawl om waar op staat dat ze een baasje zoeken.

De vrijwilligers promoten zo de honden en vragen aandacht voor het werk in het asiel. Ze geven uitleg over wat Arca doet en beantwoorden vragen.