Obelix

Ras: mastin

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2020

Grootte: 90cm

Beschrijving:

Een paar jaar geleden besloten wat mensen om een soort boerderij school te beginnen waar zij uitleg over dieren konden geven. Zij hadden onder andere schapen, eenden en kippen. Verder was daar ook prachtige lieve reus Obelix. Helaas konden deze mensen om financiële redenen het project niet langer voortzetten en hebben zij met pijn in het hart voor alle dieren een veilig ander onderkomen gezocht. Obelix hebben zij in april 2023 naar Arca gebracht.

 

In het begin had hij het daar wel zwaar. Zoveel prikkels en indrukken en natuurlijk andere honden, was hij niet gewend. Hij was wat teruggetrokken, maar ook wel blij als er mensen in zijn kennel kwamen. Hij kwam graag een knuffel halen. Inmiddels is hij meer gewend. Hij speelt graag, zeker met de vrijwilligers, maar niet al te lang, hij is een echte mastin, een luie reus. Hij geniet vooral van knuffelen en komt graag bij je liggen.

 

In het begin was hij wat terughoudend bij mannen. Hij had enorm veel respect voor ze en was meer op zijn gemak met vrouwen. Gelukkig was daar timmerman Harry. Die heeft, samen met vrijwilligster Susi veel met hem gewerkt waardoor hij nu ook bij mannen meer op zijn gemak is. Hoe Obelix met reuen is weten we nog niet. Voor teefjes heeft hij respect en dat gaat goed. Op dit moment deelt hij zijn kennel met Lloba.

 

Op dit moment is het nog niet mogelijk om met Obelix te gaan wandelen. Toen de vrijwilligers hem naar de kennel waar Lloba zat wilden brengen had hij in no time de lijn kapot gebeten en werd hij van het tuig heel ongemakkelijk. Daarom is uiteindelijk Lloba naar de kennel waar Obelix zit gebracht. Uiteraard gaan de vrijwilligers met Obelix aan de slag om hem te laten wennen aan een tuig en aan wandelen aan de riem.

 

Wat Obelix, geboren 03-05-2020, vooral nodig heeft is een familie die in staat is om hem veel aandacht te geven. Hij bloeit op als hij aandacht krijgt en geknuffeld wordt. Wie gaat er voor deze vriendelijke reus en geeft hem zijn eigen thuis waar hij mag genieten van zijn eigen warme mand? Meer info of reserveren: info@asieldieren-arca.nl (input 05/2023)