Over ons

Wie zijn wij?

Ons bestuur bestaat uit Caroline, Ellen, Nienke, Susanne en Malu.
Daarnaast hebben we een paar vaste betrokken vrijwilligers.

Susanne Lagarde (voorzitter)

Mijn naam is Susanne (voorzitter), ik werk in het dagelijks leven als generalist / budgetcoach / krachtgericht coach. Het leukste vind ik het als ik mensen met enorme weerstand tegen hulpverlening toch verder kan helpen naar een (financieel) gezonde toekomst.

In 2011 heb ik Stichting SIS opgericht. Dit heb ik gedaan omdat ik na mijn eerst bezoek aan ARCA in 2009, de drang voelde om iets te doen om de honden te helpen. Met SIS zamelden we geld en goederen in om ARCA ter plekke te helpen. We verkochten door Harry gemaakte spullen en stonden regelmatig op markten. Met adoptie op afstand probeerden we moeilijk adopteerbare honden toch in het zonnetje te zetten. In 2018 heb ik stichting Hondjes en Katjes Arca opgericht. Mijn oorspronkelijke medeoprichters zijn inmiddels niet meer betrokken, maar mijn hart ligt als sinds 2009 bij Arca, dus ik help nog altijd waar ik kan. Inmiddels is SIS samengegaan met Hondjes Arca en is er nog maar 1 stichting.

Samen met Harry (onze timmerman) woon ik in Maarssen. Onze roedel bestaat nu uit Jake (11 jaar en na 6 jaar asiel in 2017 door onszelf opgehaald uit Arca) en Sany (4 jaar) die, nadat ze Harry tijdens zijn werkverblijf in Arca voor zich had gewonnen, in november 2019 met mij naar Nederland is gekomen. Daarnaast woont Mozart (ongeveer 5 jaar) sinds november 2021 bij ons. Zijn baas is Maike, mijn nog thuiswonende kind.

Caroline de Lanoy (penningmeester)

Mijn naam is Caroline en ik ben getrouwd met Patrick. Samen hebben wij 2 arca honden, Paco (Border Collie mix) en Nina (Podenco).

Na mijn studie ben ik naar Curaçao verhuisd en werd daar geconfronteerd met veel hondenleed. Om iets te kunnen doen voor de honden ben ik toen begonnen als vrijwilliger in het asiel. Dat was het begin van mijn rescue werk.

Terug in Nederland adopteerden we een Spaanse driepotige Podenco en kwam ik in contact met de oprichters van Stichting Hondjes en Katjes Arca. Kort na de oprichting in 2018 ben ik begonnen als vrijwilliger en na een jaar toegetreden tot het bestuur.

Honden zijn mijn grote passie en het liefst zou ik fulltime met ze bezig zijn. Er moet echter ook geld worden verdiend voor brood en brokjes en daarom werk ik in het dagelijks leven als casemanager in de arbodienstverlening. Hierbij begeleid ik arbeidsongeschikte medewerkers en hun werkgevers bij de terugkeer naar werk.

Het is fantastisch om honden die je in Arca hebt gezien en meegemaakt aan een fijn huis in Nederland te kunnen helpen. We hebben een geweldig team die dit mogelijk maakt en ik hoop dit werk nog lang te mogen doen.

Nienke Eerelman (secretaris)

Ik ben Nienke, 41 jaar en trotse moeder van ontelbaar veel zoons. We wonen in Zwolle en ik ben sinds 1-1-2023 mede eigenaar van het Kattencafé in Zwolle. 

Zodra het qua leeftijd kon, ben ik begonnen als vrijwilliger voor het plaatselijke asiel. Door werk en kinderen had ik uiteindelijk minder vrije tijd over, maar het bleef kriebelen. Opvangen en socialiseren van verwilderde en moederloze kittens kon ik thuis doen, en dus werd dat mijn nieuwe roeping. 

Via via ben ik ook katten uit het buitenland gaan opvangen en al heel snel kwam Arca op mijn pad. Inmiddels heb ik al heel wat superlieve Arca-katjes mogen opvangen.

Inmiddels is er een klein team van opvanggezinnen opgezet en coördineer ik, in samenspraak met Meike in Spanje, de opvang en herplaatsing van katjes in Nederland en België. Daar waar knelpunten kunnen ontstaan kunnen we nu sneller een (tussen)oplossing aandragen. Ook beheer ik de Katjes Instagrampagina, verzorg ik adoties vanuit Spanje via Verhuisdieren, vormen Mirjam en ik de redactie van de nieuwsbrief, fungeer ik als vraagbaak voor adoptanten en ben ik sinds kort bestuurslid. Het kattenvrouwtje tussen de hondenmensen zeg maar!

Thuis hebben we Pip, een foster fail vanuit het plaatselijke asiel, Didi de omapoes waar het vorige baasje niet meer voor kon zorgen en vorig jaar kwam daar Jeana bij, mijn vijfde failed foster en eerste eigen Arca katjes. Ongetwijfeld blijft het daar niet bij, soms stelen ze nou eenmaal je hart hè! Inmiddels is er ook 1 hond bijgekomen, Bryta is vanuit een foster fail bij ons blijven wonen en kan het prima vinden met kids en katten.

Ellen Lazaron (algemeen bestuurslid)

Ik ben Ellen, 54 jaar en getrouwd met Michel. Al een aantal jaren ben ik actief als bestuurslid, eerst van stichting sis en na de fusie van stichting hondjes en katjes Arca.

Eigenlijk noem ik mezelf altijd salesmanager, omdat ik door particulieren en winkeliers gedoneerde spullen verkoop via verkooppagina’s.

Ik ben al een paar keer mee geweest naar Arca om met eigen ogen te zien waar ik voor bezig ben. Machtig mooi om te zien wat we met de stichting al hebben bereikt om de leefomstandigheden te verbeteren.
Het is ook echt geweldig om de dierenartsen aan het werk te zien tijdens de castratieweek. Vooral omdat ik eigenlijk ook dierenarts wilde worden, maar het toch niet zo’n held bleek wat bloed betreft. Ik ben veel beter in knuffelen.

Malu van Dijk (algemeen bestuurslid)

Mijn naam is Malu en ik ben in het dagelijkse leven dierenarts. Dit beroep is mij op het lijf geschreven want al toen ik een jong meisje was wist ik dat ik dieren wilde helpen.

Tijdens mij studie ben ik bij verschillende opvangen in het buitenland geweest om te opereren, castreren en te helpen met de dagelijkse bezigheden van de opvang.

Mijn eerste eigen hond was dan ook een straathond uit Griekenland die ik tijdens zo’n stage tegenkwam. Inmiddels heb ik 3 buitenlandse honden, 2 uit Spanje en 1 uit Roemenië. Ik woon samen met mijn roedel in Hilversum.

Voor Arca zal ik me vooral bezighouden met castratieprojecten, maar ook met alle andere medische zaken.

Monique Visser

Ik ben Monique Visser ik werk 5 dagen per week als paraveterinair in een dierenkliniek. Na mijn werk houd ik mij bezig met mijn 3 Podenco’s die allemaal uit een ander asiel vandaan komen. Alleen Nina heb ik via stichting hondjes en katjes Arca. Ik Canitrail met alle 3 de honden en ook in de winter heb ik ze regelmatig voor de step lopen. Ook rij ik nog regelmatig paard op mijn quarter.
Bij Arca ben ik adoptiemedewerker en doe ik ook de huisbezoeken. Daarnaast organiseer ik mede de castratieweken waarin ik ook mee ga als paraveterinair.

Mirjam Brugts

Mijn naam is Mirjam en ik ben getrouwd met Rob. Naast mijn baan
als mediacoach op een middelbare school, breng ik heerlijk veel tijd door met onze prachtige roedel van 5 rescues allen uit Spanje.
Verder ben ik instructeur gehoorzaamheidscursussen, alsmede agillity en flyball. Ook heb ik de opleiding voor gedragsdeskundige gedaan. Zo noem ik mijzelf echter nooit, ik noem mijzelf “troubleshooter”.

Met veel plezier vangen Rob en ik al jaren honden op, houd ik de website bij voor de stichting, ga op huisbezoeken en doe ik samen met Nienke de redactie van de Nieuwsbrief. Sinds kort ben ik ook adoptie medewerker. Het is leuk het hele proces van hond op de website plaatsen tot aan adoptie en nazorg te zien/doen.

Op de zaterdagen doe ik vrijwilligerswerk bij asiel/pension Stg Rijpickerwaard in IJsselstein, waar ik werk met de honden die in het asiel zitten. Kijk naar hun gedrag. Maak op basis van observatie en vooral veel tijd met de honden doorbrengen een karakterschets van de honden, zodat zij met een eerlijk verhaal op de site kunnen.

Mijn drive is: iedere hond verdient een liefdevol thuis.

Harry Wever

Mijn naam is Harry. Ik ben door Susanne al een aantal jaren
betrokken bij Arca. In 2017 ben ik voor het eerst in Arca
geweest toen we samen Jake op zijn gaan halen. Nadat Arca
in 2018 moest verhuizen naar de huidige locatie ben ik naar
Spanje gegaan voor een aantal weken om te helpen met de opbouw. Inmiddels ga ik elk jaar minimaal 1 keer voor ongeveer 6 weken naar Spanje om te helpen. Ik bouw hokken, voerbakken, waterbakken en doe reparaties en alles wat er verder op praktisch gebied gemaakt moet worden.

Daarnaast ben ik, in Nederland, bezig met het maken van dingen voor de verkoop. Ik maak, meestal op bestelling, voerbakken, manden en houten figuren, maar ook speciale verzoeken. Ik heb een eigen Instagram account: woodworking_for_shelterdogs.

Suzanne Pero

Mijn naam is Suzanne, 32 jaar oud en ik woon samen
met mijn vriend Willem, onze vier Podencos en
twee Spaanse katten. Ook hebben we zo goed als altijd
nog een vijfde opvanghond in huis, die we laten wennen
aan een leven in Nederland en zodra hij/zij er klaar voor is,
zoeken we daar de perfecte match voor.

In 2012 ging ik voor het eerst naar Spanje om daar een zomer lang te helpen in een Spaans dierenasiel. Het jaar erop ging ik hier terug en toen werd ik verliefd op mijn allereerste eigen hond: Muis. Destijds woonde ik nog thuis, maar al snel had ik iets voor ons samen gevonden en mocht Muis naar mij komen! Een paar maanden later kwam daar per toeval Dingo bij, hij zat in de opvang en ze zochten met spoed een ander opvangadres. Dingo was een Podenco en hoewel ik destijds totaal niet wist wat een Podenco was, nam Dingo me volledig mee in de Podencowereld en hij heeft mijn leven letterlijk op z’n kop gezet.Voor en door hem begon ik mijn eigen uitlaatservice! Zo kon hij iedere dag mee “werken” en alle muizen vangen in ons omheinde uitlaatbos 😉

Toen mijn vriend Willem erbij kwam, had ik inmiddels vijf honden. Muis overleed helaas een paar maanden nadat Willem bij ons kwam wonen, maar door Willem hebben we haar ‘plekje’ opgevuld met opvanghonden! Inmiddels hebben we al twintig opvanghonden succesvol geplaatst 🙂 

Dingo is inmiddels helaas overleden, maar vergeten zullen we hem nooit en door hem zijn we echt stapelgek geworden op de Podenco.

Het is bij ons thuis nooit saai, maar ook zeker niet druk (iets wat mensen wel vaak verwachten met vier of vijf honden in huis). Het zijn échte Podencos , buiten gek, binnen rustig 🙂
Ik zal me vooral gaan inzetten als adoptiemedewerker.