Peanut

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2017

Grootte: ca 50cm

Beschrijving:

Peanut komt oorspronkelijk uit Spanje. Hij is daar als pupje van ongeveer 8 weken bij ons asiel binnengekomen en is gelijk naar een opvanggezin gegaan. In mei 2018 (hij was toen 5 maanden) mocht hij naar Nederland komen en is geadopteerd. Hij had zijn gouden mandje gevonden en heeft een heerlijk leven gehad de afgelopen vijf jaar. Helaas is zijn baasje ernstig ziek en kan niet meer voor hem zorgen. Daarom gaan we voor hem op zoek naar een nieuw huisje, waar hij net zo geliefd gaat zijn.

Peanut is een super lieve, blije, makkelijke hond. Hij is sociaal naar iedereen, zowel mensen als andere honden. Hij is aanhankelijk, maar niet op een opdringerige manier. Hij luistert goed en kan prima een paar uurtjes alleen thuis zijn. Hij houdt van spelen en wandelen, gaat zonder problemen mee in de auto en is gewoon erg gezellig om mee op pad te gaan. Peanut kan niet samen leven met katten, konijnen of andere knaagdieren, daar heeft hij een overmatige belangstelling voor.

We zoeken voor Peanut een lieve baas/baasjes in een stabiele omgeving waar hij heel veel liefde en aandacht krijgt. Hij kan prima bij kinderen geplaatst worden. Een huis met een tuin zou Peanut heel erg kunnen waarderen. Het liefst zijn er niet al teveel katten in de buurt. Buiten kan Peanut namelijk op katten reageren en aangezien hij met zijn 30 kg. een sterke hond is, is dit wel iets om rekening mee te houden. Wij denken dat dit met training wel bij te sturen is.

Nieuwsgierig geworden naar Peanut, wil je meer informatie of wil hem graag een nieuw liefdevol thuis geven, stuur een mail naar info@asieldieren-arca.nl (input 07/2023)