Polo

Ras: podenco

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2014

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Update 01/2023: Polo mocht gezellig mee uit wandelen. Tuigje om, hij genoot zichtbaar van de wandeling, liep lekker mee. Polo is inmiddels 9, heeft artrose en het vermoeden van een neurologisch probleem. Wie geeft deze lieverd een mooie oude dag op een heerlijk kussen in huis?

Aan het einde van het jachtseizoen zijn er door een jager vijf podenco’s afgegeven bij het asiel. De jager ging met pensioen en gunde zijn honden gelukkig een beter leven. De honden waren allemaal helaas erg mager en velen zaten onder de littekens. Vermoedelijk hebben ze alleen heel wat jaren dienst gedaan als jager en is het jachtinstinct bij de meesten dan ook goed ontwikkeld.

Polo is een rustige hond, geen haantje de voorste, maar ook niet angstig. Hij heeft wel flink ontwikkeld jachtinstinct en kan zeker niet met katten. Naar andere honden toe is hij sociaal.

Polo zoekt een leuke baas waar hij van zijn tweede jeugd mag gaan genieten. Een goede omheining van de tuin is in zijn geval wel essentieel en je zal er rekening mee moeten houden dat hij niet los kan lopen. Meer info of reserveren: info@asieldieren-arca.nl (input 02/2021)