Polo

Ras: podenco

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2014

Grootte: 50-55cm

Beschri/jving:

Update 08/2023: Polo, altijd even rustig, begroet je met een vrolijke kwispel. Hij is dol op de vrijwilligers en komt graag een knuffel bij hen halen. Polo is heel sociaal naar alle honden, komt er een nieuwe hond in zijn kennel, vindt Polo dit altijd goed en gaat lekker bij de nieuwkomer liggen.

Polo zoekt een leuke baas waar hij van zijn tweede jeugd mag gaan genieten. Een goede omheining van de tuin is in zijn geval wel essentieel en je zal er rekening mee moeten houden dat hij niet los kan lopen. Nieuwsgierig geworden naar Polo, wil je meer info of hem adopteren, stuur een mail naar info@asieldieren-arca.nl

Update 01/2023: Polo mocht gezellig mee uit wandelen. Tuigje om, hij genoot zichtbaar van de wandeling, liep lekker mee. Polo is inmiddels 9, heeft artrose en het vermoeden van een neurologisch probleem. Wie geeft deze lieverd een mooie oude dag op een heerlijk kussen in huis?

Input 02/2021: Aan het einde van het jachtseizoen zijn er door een jager vijf podenco’s afgegeven bij het asiel. De jager ging met pensioen en gunde zijn honden gelukkig een beter leven. De honden waren allemaal helaas erg mager en velen zaten onder de littekens. Vermoedelijk hebben ze alleen heel wat jaren dienst gedaan als jager en is het jachtinstinct bij de meesten dan ook goed ontwikkeld.

Polo is een rustige hond, geen haantje de voorste, maar ook niet angstig. Hij heeft wel flink ontwikkeld jachtinstinct en kan zeker niet met katten. Naar andere honden toe is hij sociaal.