Ranger

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2023

Grootte: verwacht 55cm

Beschrijving:

Update 08/2023: Ranger is ca 8 maanden jong. Hij is in de opvang gekomen met zijn 3 zussen toen ze ca 4 à 5 weken waren. Het opvanggezin heeft hem uiteindelijk niet kunnen laten gaan en hebben hem zelf geadopteerd. Ranger is geweldig, lief en heel aanhankelijk. Hij gaat heel goed met andere honden, ontwijkt conflicten tussen honden onderling, trekt zich dan terug. 

Reden dat Ranger nu toch een ander huis zoekt, is zijn enorme jachtinstinct. Hier is hij prima in te stoppen wanneer je erbij bent, maar zodra hij uit zicht is, jaagt hij enorm. Niet alleen op hazen en konijnen, ook op katten. Dit heeft helaas geresulteerd in de dood van 1 van de katten van het opvanggezin. Zij durven het daarom niet meer aan met hem. Ranger continu in de gaten houden, is ondoenlijk. Wij plaatsen Ranger absoluut niet bij katten.

 

Zijn 2 zussen zijn geadopteerd in Duitsland en 1 zus is geadopteerd door het opvanggezin zelf. Zij hebben alle drie absoluut geen jachtinstinct. Ranger heeft zijn jachtinstinct later ontwikkelt door een van de andere opvanghonden die bij het opvanggezin zijn.

Nieuwsgierig geworden naar Ranger, ben je je bewust van zijn jachtinstinct en heb je geen katten, wil je meer info of hem adopteren, stuur een mail naar info@asieldieren-arca.nl

 

Input 03/2023: Op 18 februari kreeg Arca een telefoontje van Seprona. In de stad Arnes is een hond opgedoken met 4 puppy’s, Misty, Sasha, Lulu en Ranger. Op 19 maart zijn de pups opgehaald. Helaas is de moeder nog niet gevangen. De pups zijn meegenomen, daar zij ondervoed waren en symptomen van onderkoeling hadden (het sneeuwt in Arnes).

Het zijn drie teefjes en een reutje van ca 1 maand oud. Hopelijk is moeder snel te vangen. In de poep van de pups is geconstateerd dat er resten van olijfbotten, olijfbladeren en kleine stukjes hout zaten. Betekent dat de pups echt honger hadden. Eenmaal in het asiel hebben zij twee borden pap gegeten en zijn daarna in slaap gevallen.

Ranger is één van hen, geboren februari 2023, is de enige reu en een lekker matcho mannetje. Alle vier de pups zijn speelse onbevangen open hondjes.