Saba

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2016

Grootte: ca 50 cm

Beschrijving:

Saba is in Spanje gevonden en naar Arca gebracht. Helaas heeft zich nooit iemand voor haar gemeld en over haar achtergrond is daarom niets bekend. In oktober 2020 is Saba naar Nederland gekomen. Na een periode in een opvanggezin hebben we een fijn huis voor haar gevonden en is ze eind 2020 geadopteerd. Eind goed al goed dachten we.

Tot onze verbazing vernamen we een maand geleden dat Saba naar een asiel in Tilburg was gebracht omdat haar eigenaar niet meer de aandacht en tijd kon geven die zij verdiende. Helaas heeft de eigenaar geen contact met ons opgenomen, maar gelukkig heeft het asiel dit wel gedaan. Er is goed contact en we gaan er samen voor om een nieuwe plek voor Saba te vinden.

Saba is een vriendelijke, vrolijke dame die erg van knuffelen houdt. Ze vindt het heerlijk om mee op pad te gaan met haar baasje en lange wandelingen te maken, maar ook met een bal spelen is favoriet. Ze gaat graag mee in de auto, is gewend los te lopen en vindt het ontzettend leuk om achter van alles aan te jagen. Gelukkig is ze baasgericht en luistert ze goed waardoor ze netjes terugkomt wanneer je fluit. Ook is ze dol op zwemmen, ze stampt dan heerlijk rond in het water en speelt met de spetters.

Andere honden heeft Saba niet veel mee. Ze negeert ze over het algemeen, indien ze zich bedreigt voelt laat ze haar tanden zien. Tot vechten komt het nooit, haar lichaamstaal is heel duidelijk. Saba kan prima hond alleen zijn. Ze zou eventueel bij een andere hond geplaatst kunnen worden, maar dan moet er wel een match zijn met de andere hond.

Kinderen vindt Saba heel leuk, ook in huis. Baby’s kent ze niet, maar kinderen vanaf een jaar of 3 (zolang onder toezicht van de ouders) vindt ze heel leuk en laat ze goed toe. Ze zou dan ook in een huis met jonge kinderen geplaatst kunnen worden.

In het opvanggezin waar Saba een paar maanden heeft gewoond waren twee katten aanwezig en daar lag ze tegenaan op de bank. Als deze gingen rennen, wilde ze er af en toe wel achteraan gaan. In haar vorige huis waren geen katten aanwezig. Wij denken dat ze wel weer met katten samen kan leven, maar dan wel katten die honden gewend zijn en niet bang zijn.

Saba kan harde geluiden (onweer, vuurwerk) erg spannend vinden, ze zoekt dan steun bij haar baas. Verder is ze moeilijk overprikkeld te krijgen, ze kan enorm veel hebben. Wel waakt ze in huis, maar wanneer je laat merken dat dit niet nodig is wordt ze ook weer rustig. Saba is keurig zindelijk en kan prima een poosje alleen thuis blijven. Ook kent ze een aantal commando’s zoals zit, af, wachten, hier en op.

Saba is gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Ook is er recent bloed- en urineonderzoek gedaan en alles was in orde. Wel is ze in Spanje positief getest op Leishmania. Dit is een ziekte die over het algemeen goed te behandelen is en waar honden ook gewoon oud mee kunnen worden, maar die nooit meer helemaal weggaat. De ziekte is bij Saba al zeker drie jaar niet actief; ze heeft geen klachten en heeft ook geen medicatie meer nodig. Haar nieuwe baasje zal wel alert moeten blijven op de symptomen en ze zal onder controle moeten blijven.

Adoptie van Saba gaat via Dierenopvang Hart van Brabant en bij interesse kan er rechtstreeks contact met hen worden opgenomen: https://dierenopvanghartvanbrabant.nl/hond/saba/