Sam

Ras: podenco

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2023

Grootte: verwacht 50-55cm

Beschrijving:

Update 08/2023: Dat Sam en Jane in een kleinere kennel zitten zodat vrijwilligers lekker bij hun kunnen gaan zitten, werpt zijn vruchten af. Zij zijn beiden niet meer zo angstig voor mensen, hebben steeds meer vertrouwen. Een vrijwilliger die bij hen voor het eerst in de kennel kwam, werd nieuwsgierig begroet. Zij namen voertjes aan en lieten zich aaien. Ze zijn nog wel wat schrikkerig voor onverwachte bewegingen, herstellen hierna heel snel en willen dan toch weer bij je zitten.

Sam heeft meer zelfvertrouwen, bij hem moet alles beetje bij beetje gaan. Je kunt hem strelen en hij vraagt zelfs om knuffels. In een thuissituatie zou dit veel sneller gaan.

Wie gaat de mooie uitdaging aan Sam een thuis te geven, met hem de wereld verkennen? Wil je meer informatie of hem adopteren, stuur een mail aan info@asieldieren-arca.nl.

Update 06/2023: Sam en Jane zijn ongelofelijk angstig voor mensen. Gelukkig trekt Sam wel bij als je een paar dagen achter elkaar in de kennel bent, dan wordt hij nieuwsgierig. Hij is ook mee geweest om te wandelen. Nieuwe onverwachte dingen vindt Sam heel spannend. Ze zitten eigenlijk in een wat kleine kennel waar ze hun energie niet voldoende kwijt kunnen. Maar in een grotere kennel zijn ze niet meer te benaderen. In een kleinere kennel zijn ze beter benaderbaar, zijn ze te trainen, zodat ze kunnen gaan wennen aan mensen. Zodra ze beter te benaderen zijn, gaan ze naar een grotere kennel.

Input 04/2023: Prachtige mooie Sam, geboren januari 2023, is gevangen in een wilde groep van podenco’s. Deze groep wordt gevoerd door mensen om te proberen de honden te vangen. Dat is uiteindelijk gelukt met 2 volwassen teefjes, Sam en Jane.

De volwassen hondjes zijn te veel verwilderd. Zij zullen worden gesteriliseerd en worden dan teruggeplaatst in hun groep, daar zij nooit zullen gaan wennen in een huis en blij zijn en genieten van hun leven in hun groep.

Sam is nog iets afwachtend, wel heel nieuwsgierig, speels en wordt steeds brutaler. Onverwachte bewegingen vindt hij nog wat spannend, herstelt snel en komt dan toch even kijken.