Tango

Ras: kruising

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2016

Grootte: 50-55cm

Beschrijving:

Tango is in juli 2020 in ons asiel in Spanje terechtgekomen, nadat hij was gevonden bij een boerderij. Over zijn achtergrond is daarom niets bekend. In het asiel was hij een rustige, bescheiden hond die het met alle kennelgenootjes, zowel reuen als teven, goed kon vinden en vriendelijk was naar iedereen die de kennel binnenkwam. Desondanks was hij een van de “onzichtbare” honden in het asiel; zijn zwarte kleur speelt daarbij waarschijnlijk een rol.

Na ruim 2,5 jaar in het asiel kreeg Tango begin februari 2023 eindelijk de kans om naar Nederland te komen. De eerste periode heeft hij bij een opvanggezin kunnen wennen aan het leven in een huis want waarschijnlijk was dat nieuw voor hem. Begin juni 2023 is hij geadopteerd door een gezin met een kind van 10 jaar, een andere hond en twee katten. Wij dachten dat Tango zijn gouden mandje had gevonden en wat waren we blij voor hem.

Helaas bleek dat hij enorme verlatingsangst heeft. Als hij alleen wordt gelaten, raakt hij volledig in paniek. Dit uit zich in sloopgedrag en plassen in huis (terwijl hij normaal wel zindelijk is). Tango is overduidelijk erg ongelukkig zonder “zijn mensen” in de buurt en weet zich dan geen raad. Bij zijn adoptanten was het helaas onvermijdelijk dat hij op werkdagen een aantal uren alleen moest zijn en kon daarvoor geen oplossing worden gevonden. Daarom hebben zij besloten om hem af te staan. Tango verblijft nu tijdelijk op een ander opvangadres, maar we zijn op zoek naar een fijn definitief huis.

Wat zoeken we voor Tango?
Een landelijk gelegen huis of een huis in een rustige woonomgeving in een dorp of aan de rand van een stad, waar hij de mogelijkheid heeft om in en uit te lopen (bijv. middels een hondenluik) zou ideaal zijn. Het is noodzakelijk dat Tango niet alleen in huis hoeft te zijn of wordt opgesloten (ook niet in een bench). Misschien zou hij wel een poosje alleen kunnen zijn als hij in een afgesloten tuin of erf met schuilplek (schuur of buitenkennel o.i.d.) buiten kan blijven want hij houdt er erg van om buiten te zijn. Misschien dat op termijn het alleen zijn wel weer heel langzaam zou kunnen worden getraind, maar in de beginperiode zeker niet.

Tango is echt een ontzettende lieverd die geen vlieg kwaad zal doen en niet veel vraagt. Hij is rustig, zachtaardig, bescheiden en vriendelijk naar iedereen. Hij is zeker geen haantje de voorste en zal zichzelf nooit opdringen. Hij is aanhankelijk, maar tegelijkertijd onafhankelijk. Hij komt regelmatig een knuffel halen, maar gaat daarna weer zijn eigen gang. Tango loopt prima mee aan de riem en kan zonder problemen mee in de auto. Hij kan bij kinderen, honden en bij katten die honden gewend zijn worden geplaatst.

Tango is positief getest op Leishmania. Dit is een ziekte die over het algemeen goed te behandelen is en waar honden ook gewoon oud mee kunnen worden, maar die nooit meer helemaal weggaat. Hij heeft geen klachten en heeft ook geen medicatie meer nodig, maar zal wel onder controle moeten blijven. Tango heeft artrose; daarvoor krijgt hij pijnstilling en daar doet hij het heel goed op. Omdat de kosten van de pijnstilling mogelijk een drempel voor adoptie zou kunnen zijn, zal de stichting hier een bijdrage aan leveren indien nodig.

Wie geeft deze lieverd nog een aantal mooie jaren, wil genieten van zijn enorme blijheid? Nieuwsgierig geworden naar Tango, wil je informatie of hem adopteren stuur een mail naar info@asieldieren-arca.nl (input 02/2024)