Tarah

Ras: kruising

Geslacht: teef (gesteriliseerd)

Geboortedatum: 1-9-2020

Grootte: ca 55cm

Beschrijving:

Tarah is in december 2020 als pup vanuit ons asiel in Spanje naar Nederland gekomen met als doel om een opleidingstraject tot emotionele assistentiehond in te gaan. Na aankomst en een gewenningsperiode is er een gedragstest afgenomen, waarvoor ze is geslaagd, en is ze gekoppeld aan haar nieuwe baasje.

Bijna drie jaar is Tarah de hulphond en steun en toeverlaat van haar baasje geweest. Helaas gaat het niet goed met het baasje en is zij langdurig opgenomen. Zij heeft daarom met heel veel verdriet, maar in het belang van Tarah, besloten om haar te laten herplaatsten. Zij gunt haar de zorg, liefde en aandacht die ze zelf niet meer kan bieden. Een plek waar ze gewoon lekker hond mag zijn en gelukkig zal worden. Tarah verblijft sinds medio januari 2024 in een opvanggezin in België, in een dorp op ongeveer een uur rijden van Antwerpen. In het gezin wonen nog drie andere honden en een kat.

Tarah is een ontzettend lieve hond, een allemansvriend die heel sociaal is en makkelijk contact maakt. Ze is ze ook erg gevoelig en ontzettend slim. Ongemerkt kan ze soms wat onzeker zijn.

Ze is heel erg aanhankelijk en heeft veel behoefte aan gezelschap en liefde. Ze vindt het moeilijk om alleen thuis te blijven. Bij het opvanggezin had ze in het begin behoorlijke verlatingsangst en kon ze in paniek raken als ze alleen werd gelaten. Het gaat nu beter en ze kan nu ongeveer 2 uur alleen zijn in een open ruimte (geen bench of kennel), samen met de andere honden. Het is heel belangrijk dat ze in haar nieuwe huis zeker in de beginperiode niet alleen hoeft te zijn en dat het alleen zijn heel langzaam worden opgebouwd met geduld, routine en herhaling.

Tarah luistert goed; binnen wat beter dan buiten want daar is meer afleiding. Ze kan eigenwijs zijn en weet wat ze wel en niet wil. Ze is een hond die leiding, sturing en begrenzing nodig heeft zodat het duidelijk is wat van haar wordt verwacht. Ze heeft een sterke “will to please” en wil het graag goed doen. Ze is goed te trainen en wordt blij van complimenten en (voer)beloningen. Tarah kan prima mee in de auto en mee op pad genomen worden.

Tarah heeft een groot jachtinstinct. Loslopen kan alleen op plekken waar geen wild is. Dan luistert ze goed en komt ze wanneer er wordt gefloten. Zodra ze wild ziet, gaat ze er achteraan. Dan hoort en ziet ze niks anders meer. Daar moet een toekomstige baas wel rekening mee houden. Buiten kan ze heel heftig op vreemde katten reageren en er achteraan willen gaan. Met haar 25 kilo kan ze op zo’n moment best sterk zijn.

Tarah is gemiddeld actief. Binnen is ze heel rustig en kan ze prima luieren in haar mand, buiten is ze heel actief en houdt ze van lange wandelingen. De rustmomenten heeft ze ook wel nodig omdat ze gevoelig is voor prikkels. We denken daarom dat een gezin met (jonge) kinderen wat te druk zal zijn voor haar. Het is geen probleem als er kinderen over de vloer komen want gezien haar lieve karakter zal ze daar prima mee kunnen omgaan.

Tarah is sociaal met andere honden. Ze kan geplaatst worden in een huis met of zonder andere hond. Als er al een andere hond aanwezig is, moet deze wel enigszins gelijkwaardig zijn qua grootte, leeftijd en energieniveau.

Tarah heeft bij haar vorige baasje met een kat samen geleefd en ook in het opvanggezin is een kat aanwezig. In een nieuw huis zal ze waarschijnlijk ook wel weer met een kat kunnen samenleven, maar deze moet wel aan honden gewend zijn en de introductie moet goed worden begeleid.

Tarah zal voor de juiste baas een enorm fijn maatje en trouwe metgezel zijn.

Voorwaarden voor een goede match zijn:
– rustige woonomgeving (niet middenin een stad) met bij voorkeur een tuin
– stabiel huishouden met baasjes die veel thuis zijn
– Tarah wordt gezien als deel van het gezin
– ervaring met honden
– actieve baas die van lange wandelingen houdt
– bonus: een lekkere bank om samen op te knuffelen

Nieuwsgierig geworden naar Tarah? Wil je meer informatie over haar of onze adoptieprocedure? Mail dan naar info@asieldieren-arca.nl (input 05-2024)