Tarah

Ras: kruising

Geslacht: teef

Geboortedatum: 2020

Grootte: ca 55cm

Beschrijving:

Update 30/12/2023: Wat doet Tarah het goed in het pension. Zij is de lieverd van iedereen die er werkt. Zo mooi te zien dat zij al haar skills als hulphond laten varen en haar weg vindt hond te zijn zonder hulphond te zijn. Uiteraard is dat even wennen voor haar.  Vandaag was zij met de vrijwilligers lekker op de speelweide. Hier geniet zij zo van.

Nieuwsgierig geworden naar dit lieve bijzondere meisje, wil je meer informatie of haar adopteren, stuur een mail naar info@asieldieren-arca.nl

Tarah (in Spanje heette ze Thesa) is in december als pup vanuit ons asiel in Spanje naar Nederland gekomen met als doel om een opleidingstraject tot emotionele assistentiehond in te gaan. Na aankomst en een gewenningsperiode is er een gedragstest afgenomen, waarvoor ze is geslaagd, en is ze gekoppeld aan haar nieuwe baasje.

De afgelopen bijna drie jaar is Tarah de hulphond en steun en toeverlaat van haar baasje geweest. Helaas gaat het niet goed met het baasje, en moet zij langdurig worden opgenomen. Zij heeft daarom met heel veel verdriet, maar in het belang van Tarah, moeten besluiten om haar te laten herplaatsten. Zij gunt haar de zorg, liefde en aandacht die ze zelf niet meer kan bieden. Een plek waar ze gewoon lekker hond mag zijn en gelukkig zal worden. Tarah verblijft op dit moment in pension Rijpickerwaard in IJsselstein.

Tarah is een ontzettend lieve hond, een allemansvriend die iedereen leuk vindt en makkelijk contact maakt. Tegelijkertijd is ze ook erg gevoelig en kan ze mensen erg scherp aanvoelen. Ongemerkt kan ze soms wat onzeker zijn.

Ze is heel erg aanhankelijk en wil het liefst altijd bij iemand zijn. Ze kan niet alleen zijn en heeft behoorlijke verlatingsangst. Als ze in paniek raakt kan ze dan gaan slopen. Het is daarom heel belangrijk dat ze in haar nieuwe huis zeker in de beginperiode niet alleen hoeft te zijn en dat ze in het leren alleen zijn goed wordt begeleid.

Tarah is gemiddeld actief, ze hoeft geen uren per dag te wandelen en heeft best veel rust nodig omdat ze erg gevoelig is voor prikkels. We denken daarom dat een gezin met kinderen wat te druk zal zijn voor haar. Het is geen probleem als er af en toe kinderen over de vloer komen want gezien het lieve karakter van Tarah zal ze daar waarschijnlijk prima mee kunnen omgaan.

Tarah luistert goed, behalve als ze is afgeleid. Ze is wel eigenwijs en weet wat ze wel en niet wil. Ze is een hond die leiding, sturing en begrenzing nodig heeft zodat het duidelijk is wat van haar wordt verwacht. Ze heeft een sterke “will to please” en wil het graag goed doen. Ze is goed te trainen en wordt blij van complimenten en (voer)beloningen. Tarah kan prima mee in de auto en mee op pad genomen worden.

Tarah heeft jachtinstinct. Loslopen kan alleen op plekken waar geen wild is. Dan luistert ze goed en komt ze wanneer er wordt gefloten. Zodra ze wild ziet, gaat ze er achteraan. Dan hoort en ziet ze niks anders meer. Daar moet een toekomstige baas wel rekening mee houden.

Tarah is sociaal met andere honden. Ze heeft bij haar baasje met een kat samen geleefd en dat waren de beste maatjes, maar buiten kan ze heel heftig op vreemde katten reageren.

Het ideale nieuwe huis van Tarah is een niet al te druk huishouden waar haar baasjes veel thuis zijn en alle tijd en aandacht voor haar hebben, haar de sturing kunnen geven die ze nodig heeft, maar ook houden van heerlijk knuffelen op de bank want dat doet Tarah heel graag.