Teka

Ras: kruising pointer draadhaar

Geslacht: teef

Grootte: 50-55cm

Geboortedatum: 2020

Beschrijving:

Caoba en Teka (groene halsbandje, puntige oortjes) zijn samen aan komen lopen op een boerderij in het plaatsje Aldea. Vermoedelijk komen ze van een jager vandaan en heeft hij ze gedumpt. Hun baasje is hun in ieder geval nooit meer op komen halen.

Caoba en Teka zijn twee vrolijke jonge dames van ongeveer 15 maanden oud. Hun verleden is geenszins slecht geweest, want het zijn open hondjes zonder trauma’s. Het zijn energieke hondjes die graag willen knuffelen en spelen. Ze zijn sociaal met andere honden.

Caoba en Teka zoeken onafhankelijk van elkaar een sportief gezien die leuke dingen met ze wil gaan ondernemen. Pointers zijn energieke honden die veel beweging nodig hebben en soms een tikkeltje eigenwijs kunnen zijn. (input 08/2021)

Update: 03/2022: Teka is een vrolijke actieve hond, zij begroet mensen heel blij met een vrolijke kwispel. Door haar blijheid kan zij wat druk zijn, dit is ook haar onstuimigheid als jonge hond. Zij loopt redelijk mee aan de riem, zigzagt nog wel wat en schrikt af en toe van nieuwe dingen. Het verkeer vindt ze nog wel wat spannend. Ziet zij een vogel dan wordt haar jachtinstinct getriggerd en kan zij trekken aan de riem. Zij kan met katten die een hond gewend zijn. Teka is sociaal met andere honden en wil graag met hen spelen. Teka moet wennen aan nieuwe situaties, een gehoorzaamheidscursus is een pré, dit zal zij heel leuk vinden. Wie geeft haar een eigen warme mand en gaat met haar de wereld ontdekken? Teka is in Nederland te bezoeken bij stg Rijpickerwaard.