Tuno

Ras: kruising braque pointer

Geslacht: reu

Geboortedatum: 2021

Grootte: 55-60cm

Beschrijving:

Mensen uit Deltebre hebben twee honden gered die in kennels zaten opgesloten. Zij kennen de eigenaar en weten dat hij niet goed voor de honden zorgde, zij zouden mishandeld kunnen zijn. Zij hebben Arca gevraagd of zij de honden wilden opnemen. Uiteraard heeft het asiel hen met veel liefde opgenomen en een plek geboden waar zij nu veilig zijn.

Zo prachtig te zien en ervaren dat Nep en Tuno nu rondrennen en spelen, volop genieten van hun nieuwe leven in Arca. Je merkt dat ze zelfs een beetje onwennig zijn dat zij mogen genieten. De vrijwilligers stimuleren hun spel en hun heerlijke blijheid. Je ziet dat ze nu ook hun vrolijkheid laten zien wanneer vrijwilligers erbij zijn. Ondanks dat zij zo slecht behandeld zijn, zijn zij dol op mensen, super lief, aanhankelijk en houden zij van lekker knuffelen.

Met hun 2 jaar jong, moeten zij nog leren wat wij mensen van hun verwachten. Inmiddels hebben zij door dat wanneer er druk gespeeld is, zij ook even rust moeten nemen en even bij je komen voor een knuffel en aai. Een van de vrijwilligers heeft de luifel in de kennel verwisseld. Zij bleven rustig liggen totdat het klaar was.

Op dit moment is nog niet bekend hoe zij met andere honden zijn. Zij zitten nu nog samen, eerst even samen landen en genieten van hun nieuwe leven. Tuno is een energieke blije hond.

Wil je meer informatie of ben jij het baasje/familie die Tuno zijn eigen thuis wil geven en met hem de wereld wil verkennen, stuur een mail naar info@asieldieren-arca.nl (input 06/2023)